Hoe overleven wij…. de feestdagen?
november 5, 2020
Let’s talk about seks!
december 22, 2020
Hoe overleven wij…. de feestdagen?
november 5, 2020
Let’s talk about seks!
december 22, 2020

Wat betekent jouw nee?

 

Of omdat het de ander je dan met rust laat? Ik wil je vragen om stil te staan bij hoe vaak je op een dag nee zegt. Bedenk dan of de nee ook een echt een nee betekent.

'Zij zegt altijd nee'

Ik stel je deze vragen omdat ik deze vragen ook aan een vrouw heb gesteld. Haar partner gaf aan dat zij altijd nee zegt. En, als zij nee zegt dan voelt hij zich afgewezen. Zij wijst dan zijn goede bedoelingen af, de mooie intenties die hij voor ogen had toen hij iets voorstelde. Tijdens de sessie hebben we stil gestaan bij wat haar nee met hem doet en wat haar nee nu eigenlijk betekent. Nee betekende soms voor haar ook echt nee, in de zin van “ik heb er geen zin in”, maar soms betekende het geen nee, maar zat er iets anders achter. Soms zei ze maar nee om er vanaf te zijn, omdat zij geen zin had om alles uit te leggen en beren op de weg zag om het gesprek aan te gaan en/of om een ruzie te voorkomen.

Duivels dialoog

Uiteindelijk ontstond er wel ruzie, omdat hij zich gekwetst voelde en van daaruit kwamen zij in hun duivelse dialoog terecht. Nee zeggen was voor haar ook onderdeel van haar overlevingsmechanisme. Ik heb haar uitgenodigd om goed stil te staan bij de nee die zij zegt. Is het ook een nee of is het iets anders. Voor hem ligt de uitnodiging om door te vragen op moment dat zij nee zegt. Op deze manier kunnen beiden onderzoeken wat er op dat moment echt speelt. Spelen er bijvoorbeeld onzekerheden of angsten een rol? Indien dit het geval is kan het gesprek daar over gaan en hoeven beiden niet lijnrecht tegenover elkaar te staan, maar kunnen ze samenwerken in het onderzoeken naar wat er nu eigenlijk echt aan de hand is.

Heb jij hulp nodig in jouw relatie? Bij Ibalansz kunnen wij jou helpen. Natuurlijk begrijpen wij het dat je graag eerst kennis met ons komt maken. Dit kan online of face-to-face. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Maak via onze website direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tips over het weer terug in verbinding komen met elkaar en leuke anekdotes? Volg ons via Instagram!

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Wat betekent jouw nee?
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL