De voordelen van individuele coaching!
augustus 14, 2019
Wat is Emotionally Focused Therapy precies?
oktober 30, 2019
De voordelen van individuele coaching!
augustus 14, 2019
Wat is Emotionally Focused Therapy precies?
oktober 30, 2019

Succes verhaal | Ibalansz

 

Vorig jaar december nam de vrouw contact met mij op. Zij was verwoest/erg verdrietig, omdat zij haar partner ontrouw was geweest. Omdat er sprake was van een crisis heb ik het stel een aantal weken elke week gezien. De man was erg boos, verdrietig, teleurgesteld en wilde details. De vrouw dook dan in  zichzelf en in de therapiekamer was duidelijk te zien dat zij zich schaamde.

De gesprekken gingen niet alleen over de ontrouw, maar ook over hun individueel hechtingsverleden en hoe zij beiden hebben geleerd om met problemen/crisissen om te gaan. Ondanks de pijn en het verdriet dat zij hadden, zag ik ook een stel dat veel van elkaar hield. Door met hen hun verleden (hoe ga ik om met grenzen, verlies, vertrouwen in anderen, eerdere relaties) te bespreken en stil te staan bij hoe zij bij elkaar zijn gekomen en zijn gebleven is er bij hen ruimte ontstaan.

Ik heb steun en begrip getoond en heb hen vooral bemoedigd om het gesprek met elkaar aan te blijven gaan. Ook heb ik continu herhaald dat het een relatietrauma is, een wond dat kan genezen maar dat het tijd kost. Met name in het begin heb ik tegen hen gezegd dat zij zich misschien ook raar zullen voelen als er ineens geen spanning is of als ze elkaar op een moment weer leuk vinden of lol hebben. Ook heb ik gezegd dat het belangrijk is dat zij zoveel mogelijk hun structuur behouden, werken, kinderen naar school brengen etc.

Na een aantal weken, zaten er 2 weken tussen de sessies en voor de zomervakantie zat er soms een maand tussen, omdat het goed ging. Twee weken geleden hebben we een afsluitend gesprek gehad. In het gesprek gaven ze aan dat zij veel hebben gehad aan de ondersteuning, ze vonden het pittig maar ook fijn dat we de diepte in zijn gegaan en dat ik soms moeilijke vragen stelde.

De crisis is voorbij, ze zijn weer in contact met elkaar en er is weer sprake van verbinding. Ze weten ook dat de wond soms weer kan openscheuren of even aangeraakt kan worden, maar dat als zij het gesprek blijven aangaan de wond weer heelt.

- Sharon Blijd | Ibalansz

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Succes verhaal | Ibalansz
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL