Wat betekent jouw nee?
december 22, 2020
Heb jij last van Blue Monday?
januari 18, 2021
Wat betekent jouw nee?
december 22, 2020
Heb jij last van Blue Monday?
januari 18, 2021

Let’s talk about seks!

 

Op moment dat er wat scheuren in de relatie plaatsvinden, dan wel externe factoren van negatieve invloed zijn op een van de partners en/of de relatie komt het seksleven vaak op een lager pitje te staan.

Ook bij dit stel.

Zij zijn inmiddels jaren samen, hebben een kind en hebben de afgelopen jaren te maken gehad met meerdere externe factoren die ervoor hebben gezorgd dat ook het seksleven op een laag pitje kwam te staan. Beiden waren niet tevreden met over hoe het seksleven nu verloopt. Ook hebben zij, net als vele andere stellen, te maken met verschillende behoeftes.

Op de achtergrond geschoven

Tijdens een sessie zijn we hier verder op in gegaan. Beiden zijn zich ervan bewust dat hun seksleven naar de achtergrond is geschoven. Beiden geven ook aan dat zij dit willen veranderen. Beiden zien seks als een manier om met elkaar te verbinden/intiem te zijn met elkaar. Tijdens de sessie werd duidelijk dat een ingeslopen patroon was dat de man de vrouw vroeg of zij seks wilde hebben. De vrouw moest op dat moment nadenken of ze in de stemming was. Regelmatig was zij dat op dat moment niet. Ze zei dan nee en was er dus geen seks. Tijdens de sessie heeft de man uitgelegd dat hij zijn vrouw vroeg zodat hij dan wist waar hij aan toe was. Als hij er al naar ging handelen en als zij dan nee zou zeggen dan voelde hij zich afgewezen. De vrouw gaf aan dit te begrijpen, maar gaf aan dat zij het nodig heeft om in de stemming te komen. Zij heeft het dan nodig dat zij bijvoorbeeld regelmatiger op hetzelfde tijdstip naar bed gaan, zodat er ruimte is om eventueel intiem te zijn. Ook is er besproken dat het soms even knuffelen of fysiek lichamelijk contact ook niet altijd hoeft te leiden naar seks.

Het stel heeft besproken om met bovenstaande zaken aan de slag te gaan. Doordat zij wat hierboven staat beschreven uit te spreken naar elkaar heeft het stel een stap gezet om hun seksleven nieuw leven in te blazen.

Hulp bij het terug in verbinding komen met jouw partner? Maak eens een vrijblijvende afspraak!

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Let’s talk about seks!
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL