Heb jij ook ‘huidhonger’?
February 19, 2020
Het maken van een tijdlijn helpt.
February 26, 2020

Waar kom ik vandaan?

 

Hoe is de relatie van mijn ouders/opvoeders/verzorgers verlopen? Hoe verlopen de gezinsverbanden in mijn gezin van herkomst en wat zegt dit over mijn huidige relatie en/of gezin?

Wat heb je geleerd van jouw eigen geschiedenis?

Weten waar je vandaan komt is belangrijk voor mijn cliënten. Welke verhalen gaan er schuil achter hetgeen de cliënten hebben mee gemaakt. Wie waren hun rolmodellen, van wie/wat hebben ze bepaalde zaken geleerd? Al deze vragen en meer stel ik in gesprek met de cliënten om erachter te komen waar zij vandaan komen en vooral wat zij hebben geleerd van hun eigen geschiedenis en van de geschiedenis van hun (voor)ouders en vooral wat voor invloed deze geschiedenis heeft op het heden. Dit is te zien in de manier waarop zij om gaan met tegenslagen, keuzes maken en bijvoorbeeld veerkracht hebben ontwikkeld.

Een genogram!

Een van de instrumenten die ik in mijn therapie gebruik is het maken van een genogram. Het genogram geeft antwoord op veel van de hierboven gestelde vragen en geeft de cliënt inzicht in intergenerationele patronen. Het maken van een genogram heeft de cliënt Victor inzicht gegeven in het patroon van verbroken relaties in zijn gezin van herkomst. Door het maken van een genogram en door visueel te zien hoe de familieverbanden van zijn huidige gezin en gezin van herkomst verloopt, heeft hij in een korte tijd veel kennis kunnen vergaren over enkele intergenerationele patronen. In een volgende sessie gaan we verder met het bespreken van zijn genogram. Er zal dan gekeken worden naar krachtbronnen en rolmodellen.

Heb jij hulp nodig in het vinden van jezelf? Of het beter begrijpen van jezelf? Bij Ibalansz kunnen wij jou helpen. Natuurlijk begrijpen wij het dat je graag eerst kennis met ons komt maken. Maak via onze website direct een afspraak. Tips over het weer terug in verbinding komen met jezelf en leuke anekdotes? Volg ons via Instagram!

 

Make an appointment


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Waar kom ik vandaan?
This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use this website, you consent to this use of cookies and similar technologies.
Read more
en_GB