Therapie voor bi-culturele stellen en Afro-Surinamers
July 5, 2023
Pride
August 2, 2023
Therapie voor bi-culturele stellen en Afro-Surinamers
July 5, 2023
Pride
August 2, 2023

Waarom je wel ervoor kiest om op vakantie te gaan, maar niet voor therapie.

Je hebt wat tranen gelaten, omdat je tijdens de intake bij jouw pijn bent gekomen. Je hebt een klik met mij als therapeut ervaren en toch. En, toch… Kies je er voor om het traject niet voort te zetten. Je geeft aan dat het de prijs is, maar ik vraag me dat af (even dit terzijde: ik besef dat er mensen zijn die geen onvergoede zorg kunnen betalen. Deze post is niet voor hen).

Ik vermoed dat je ervoor kiest om wel op vakantie te gaan of om bijvoorbeeld jouw bigi jari (jubeljaar) wel te vieren. Je zegt dan tegen jezelf: “ik heb het echt nodig om op vakantie te gaan”. “Als ik een jubeljaar bereik dan moet er een groot feest komen”. 

Ik zeg nu tegen jou. In de vakantie en in het organiseren en vieren van jouw jubeljaar ben jij aanwezig. De problemen die je tijdens de intake ervaart, zijn niet opeens verdwenen. Je neemt deze problemen mee en je blijft deze problemen met je meesleuren als je er niet mee aan de slag gaat. Wat maakt dat jij het geld wel wil uitgeven aan een vakantie, maar niet aan jezelf? Wat zegt dit over de liefde en zorg die je voor jezelf hebt als je de problemen die je ervaart niet aan wil gaan? 

Ik weet dat het niet het om het geld gaat, maar dat er iets anders speelt. Misschien ben je wel bang? Weet je niet wat er gebeurt als je het traject aangaat of kan je het misschien niet overzien. Op al deze onzekere gedachten kan ik je antwoord geven, als je bereid bent om het traject met jezelf aan te gaan. Ik kan je garanderen dat jij na de therapie niet meer hetzelfde bent. Je hebt dan stappen gezet, naar een gezondere, (minder) trauma vrije jij. Dat is waarde, het vergroten van de waarde van jouw leven. Daar kan geen vakantie en/of vieren van een jubeljaar tegen op.

Ik ga dus graag het gesprek met jou en jouw onzekerheden en/of negatieve gedachten aan. Ik hoor ook graag van je wat jij van deze blog vindt.

Volg mij ook via: Instagram of Linkedin

 

Make an appointment


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Waarom je wel ervoor kiest om op vakantie te gaan, maar niet voor therapie.
This website uses cookies to improve your experience. By continuing to use this website, you consent to this use of cookies and similar technologies.
Read more
en_GB