4 conflictstijlen die jouw relatie schaden…
februari 9, 2022
10 manieren om de intimiteit in jouw relatie te vergroten!
maart 8, 2022
4 conflictstijlen die jouw relatie schaden…
februari 9, 2022
10 manieren om de intimiteit in jouw relatie te vergroten!
maart 8, 2022

De kracht van... solidariteit

 

Beide partners zijn vaak zo gekwetst dat zij geen oog meer kunnen hebben voor het perspectief van de ander. Ze kunnen pas weer solidair aan elkaar zijn als de pijn, het verdriet, het verwijt besproken, verwerkt en vergeven is.

Hoe het stel op dit punt komt, verschilt per stel. Algemeen kan er wel gesteld worden dat op moment er weer oog is voor het perspectief van de ander, er ook weer ruimte ontstaat voor solidariteit, saamhorigheid en verbinding. Om op dat punt te komen is het van belang om niet meer naar de ander te wijzen, maar bij jezelf stil te staan bij wat er met jou gebeurt, wat maakt dat je getriggerd wordt, welke waarden worden er aangetast?

Als je dat voor jezelf kan onderzoeken en dit kan delen met jouw partner dan wordt er een opening gecreëerd. Als jullie hier beiden naar hebben gekeken, wordt er gekeken naar wat er gebeurt er in jullie dans. De dans wat inmiddels een negatieve dans is geworden. Welke stap zet zij, welke stap zet hij en welke vervolgstap zet zij en welke stap zet hij erna totdat jullie terecht gekomen zijn in jullie negatieve dans. Inzicht krijgen in dit patroon creëert ruimte, ontspanning en zorgt voor saamhorigheid, verbinding en creëert solidariteit.

Willen jullie ook op zoek gaan naar jullie dans en weer solidair zijn aan elkaar? Maak dan een afspraak met Ibalansz.

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
De kracht van… solidariteit
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL