Wordt jouw relatie op de proef gesteld door corona? Dit is waarom…!
november 29, 2021
Cultuurverschillen in een relatie
januari 18, 2022
Wordt jouw relatie op de proef gesteld door corona? Dit is waarom…!
november 29, 2021
Cultuurverschillen in een relatie
januari 18, 2022

De kracht van... de liefde

 

Je wordt verliefd op iemand, soms onverwachts, soms ken je elkaar al wat langer en is er mogelijk eerst een vriendschapsrelatie ontstaan die is overgegaan in een partnerrelatie.

Verliefdheid kan je dus overkomen. De vlinders in jouw buik, het gevoel de ander altijd te willen zien, spreken, horen, ruiken.

Liefde voor jouw pasgeboren baby, levert mogelijk ook hetzelfde gevoel op. Gevoel van bewondering, weten dat je alles in je macht zal doen om jouw kind te willen beschermen. Blijdschap ervaren en de wereld vergeten als je in de ogen van het kleine wonder kijkt.

Dit zijn twee, voor velen, herkenbare vormen van liefde. Er zijn er natuurlijk veel meer. De liefde tussen vrienden of vriendinnen is een niet te onderschatte vorm van liefde. Vrienden kies je uit omdat ze mogelijk op je lijken, jullie dezelfde interesses hebben en/of delen, samen op dezelfde sport hebben gezeten etc.

Ook in vriendschappen is er kracht in de liefde die twee vrienden voor elkaar hebben. Elkaar helpen en ondersteunen door moeilijke tijden en lief en leed delen met elkaar. En, soms blijven vriendschappen langer bestaan dan partnerrelaties. Om welke vorm van liefde het dan ook gaat, allen hebben ze het volgende gemeen; de liefde oordeelt niet, de liefde maakt dat je iets voor een ander overhebt, de liefde maakt dat je blij bent om elkaar te zien of te spreken.

De liefde maakt dat je je kwetsbaar kan openstellen en zo kan ik nog wel doorgaan. Ik ben één vorm van liefde vergeten te benoemen, de liefde voor jezelf. Stel jij jezelf wel eens de vraag heb jij jezelf lief en wat is jouw antwoord? Ik hoop van ganser harte dat jij jezelf liefhebt. Pas als je jezelf liefhebt kan je ook een ander liefhebben. Heb je moeite om lief te hebben en wil je ook de kracht van de liefde ervaren, dan nodig ik je van harte uit in mijn praktijk Ibalansz.

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
De kracht van… de liefde
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL