De kracht van… het lichaam
november 29, 2021
De kracht van… de liefde
januari 17, 2022
De kracht van… het lichaam
november 29, 2021
De kracht van… de liefde
januari 17, 2022

Wordt jouw relatie op de proef gesteld door corona? Dit is waarom...!

 

Stellen staan in deze corona crisis voor een behoorlijke uitdaging. Of je ziet elkaar minder en kunnen jullie minder leuke dingen doen omdat jullie niet samen wonen. Of je woont juist wel samen en zit, omdat jullie ook samen thuis moeten werken, constant op elkaars lip. 

De meeste stellen zullen nu veel meer op elkaars lip zitten dan eerst zo was. Dit zorgt voor een hele andere balans tussen verbindt en onafhankelijkheid. Deze balans kun je zien als een spanningsveld in relaties, want iedereen heeft zowel verbinding als onafhankelijkheid nodig en die twee kunnen elkaar aardig in de weg zitten. Nu gedurende de corona maatregelen zal bij velen stellen deze balans onder extra druk te zijn komen staan en daarom is het extra belangrijk dat je bewust met deze balans leert omgaan. 

Denk eens aan het oneindigheidsteken

Ja zie je het voor je? Precies in het midden, waar je elkaar raakt, is de plek waar je echt verbinding met elkaar maakt. Hier heb je volle 100% aandacht voor elkaar. Helaas houd je dit gewoonweg niet gedurende 24 uur vol. Je hebt dus tijd nodig om uit het midden te stappen en je energie en aandacht weer bij jezelf te brengen. 

Communicatie is KEY!

Deze balans in balans houden vraagt om veel bewustzijn en duidelijke communicatie anders zul je merken dat je buiten het oneindigheidsteken valt. Er zullen dan geen echte momenten meer zijn van verbinding, maar ook geen echte momenten meer voor jezelf. 

Een klein voorbeeld: na een drukke dag werken waarin je als extraatje ook nog de kinderen hebt opgehaald, boodschappen hebt gedaan en gekookt, voel je je moe en leeg. De kinderen liggen op bed en beide ploffen jullie op de bank. Je pakt je telefoon, je hebt behoefte om jezelf even af te sluiten van alles en iedereen. Je partner wordt geïrriteerd omdat je ‘weer’ op je telefoon zit en pakt vervolgens ook zijn/haar telefoon. Er ontstaat een afstandelijke sfeer die de rest van de avond blijft hangen…

Je had behoefte aan tijd voor jezelf, maar liet dit niet duidelijk weten. Je partner kreeg het gevoel dat dit een afwijzing was. Hij of zij wist niet dat je tijd voor jezelf nodig had. 

Sluit jij jouw partner buiten?

Het is belangrijk dat je bewust bent wanneer jij tijd voor jezelf nodig hebt, zeker nu je gedurende de corona maatregelen zoveel samen bent. Wat doe jij om je partner buiten te sluiten? Veel voorkomend ontwijkgedrag is in je telefoon duiken, maar er zijn nog veel meer variaties op te noemen. 

Wees bewust als je dit doet, waarom je dit doet. Soms moet je gewoon even opladen na een lange dag met anderen bezig te zijn in plaats van jezelf en heb je gewoon even ME TIME nodig. Denk soms eens na over het volgende: 

  • Zorg ik voor voldoende tijd voor mezelf? 
  • Hoe doet ik dat? 
  • Wat doe ik om mijn partner te vermijden en wat zie ik ook mijn partner doen?

Anderen voorbeelden van afsluiten kunnen zijn: in een boek verdwijnen, voortdurend achter je smartphone zitten, te veel tijd aan de kinderen besteden, oogcontact vermijden, doelloos zappen op de tv, veel vroeger naar bed gaan, of juist later naar bed gaan, veel drinken, eindeloos gamen, etc. 

Hoe gaat dat bij jullie? Bespreken jullie deze momenten met elkaar?

Indien dit niet lukt dan is het belangrijk dat je hier hulp bij zoekt. Denk bijvoorbeeld aan relatietherapie. Een relatietherapeut kan jullie helpen om de verbinding weer terug te vinden in elkaar en ook elkaar beter te leren kennen. Wanneer heeft de een behoefte aan verbinding en wanneer aan rust? 

Probeer samen hier een weg in te vinden en wees bewust wanneer je iets doet!

Indien je meer informatie wilt over relatietherapie bij Ibalansz dan kun je altijd contact met ons opnemen. Daarnaast kun je ook direct online een afspraak maken voor relatietherapie via onze website.

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Wordt jouw relatie op de proef gesteld door corona? Dit is waarom…!
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL