Rauw
juni 7, 2022
Hoe komt het dat een vakantie zo een heftige periode is voor een relatie?
juli 13, 2022
Rauw
juni 7, 2022
Hoe komt het dat een vakantie zo een heftige periode is voor een relatie?
juli 13, 2022

Transities.

Verhuizingen gaan vaak gepaard met verdriet, loslaten, angst voor het onbekende, een fase van waarin het oude nog niet is losgelaten en het nieuwe nog niet (helemaal) is omarmd. Aan de hand van de verhuizing van Ibalansz neem ik je graag mee in mijn eigen transitie.

Eind februari heb ik het besluit genomen om te stoppen met les geven bij hogeschool Avans. Dit besluit heb ik genomen, omdat het te zwaar en te ver was om elke maandag naar Breda te rijden in combinatie met mijn (toenmalige) rol van mantelzorger, mijn rol als ouder van twee puberkinderen en mijn rol als therapeut van Ibalansz. Deze beslissing was nodig, maar zorgde ook voor een angstig gevoel. Wat ga ik dan doen? Ga ik weer op zoek naar een andere baan als ZZP’er of ga ik fulltime therapie geven?

Als ik fulltime therapie ga geven dan moet ik op zoek naar een andere praktijkruimte, omdat ik niet vier dagen in de week een ruimte kan huren in de Brede Hoed. Dit besef en beslissing zorgde ook voor enige spanning. Want dit betekende voor mij het opgeven van het oude en het nieuwe gaan omarmen. Het opgeven van het oude betekent afstand en afscheid moeten nemen van de kamers die ik huur in de Brede Hoed, de mensen van de Brede Hoed, maar ook in dit geval afscheid nemen van Diemen als werkplek, wat ook mijn bekende plek is, omdat ik er ook ruim 20 jaar woon.

Het omarmen van het nieuwe betekent voor mij kennis maken met een nieuwe werkplek, een nieuwe stad en ook nieuwe cliënten.

Hoe ben ik met deze verandering om gegaan? Allereerst helpt het mij om me verbaal te uiten. Ik heb tegen mijn partner, collega’s, vriendinnen verteld dat ik op zoek zou gaan naar een nieuwe werkplek. Ik moet eerlijk bekennen dat het mij in eerste instantie frustreerde dat ik geen praktijkruimte kon vinden in mijn eigen stad, omdat ik geen afstand wilde nemen van het bekende. Dit patroon is mens eigen. Wij mensen houden niet van verandering en van het onbekende. Door gesprekken te voeren met anderen en door te bedenken en te voelen dat afscheid van het oude en omarmen van het nieuwe mij ook mooie dingen en groei als ondernemer kan opleveren, kan ik het oude loslaten. Ook de steun van mijn partner en bemoedigende woorden van mensen om me heen, kan ik deze transitie maken.

Ik verheug me nu op het nieuwe. Mijn nieuwe werkplek, het ontmoeten van andere ondernemers die ook een (praktijk)ruimte in het pand huren, het eigen maken van mijn praktijkruimte en ik verheug me op het wandelen (met of zonder cliënten) op de hei die naast het pand is.

Ga je ook door een transitie en heb je daar hulp bij nodig? Plan dan meteen een afspraak in. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten in mijn nieuwe praktijkruimte.

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Verhuizen is eng!
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL