Kleurenblind?!!
mei 25, 2023
Waarom je wel ervoor kiest om op vakantie te gaan, maar niet voor therapie.
juli 17, 2023
Kleurenblind?!!
mei 25, 2023
Waarom je wel ervoor kiest om op vakantie te gaan, maar niet voor therapie.
juli 17, 2023

Therapie voor bi-culturele stellen en Afro-Surinamers

Als therapeut ben ik me bewust van de unieke uitdagingen en ervaringen waar jullie mee te maken kunnen hebben. In deze blog wil ik de nadruk leggen op het belang van therapie en hoe het jullie kan helpen om meer veerkracht te creëren en om gezonde relaties te (onder)houden.

In mijn praktijk kom ik de volgende uitdagingen tegen.

  1. Bi-culturele stellen en Afro-Surinamers hebben vaak te maken met specifieke uitdagingen die voortkomen uit culturele verschillen, identiteitsvorming en discriminatie. Ik bied een veilige en ondersteunende omgeving om deze thema's te verkennen en te verwerken.

  2. Cultuur als kracht en bron van conflict: Cultuur kan zowel een krachtige bindende factor als een bron van conflict zijn binnen relaties. In de therapie kan ik jullie helpen om de rijkdom en diversiteit van jullie culturele achtergronden te omarmen en tegelijkertijd de communicatie en het begrip tussen jullie te bevorderen.

  3. Intergenerationele dynamieken: Binnen Afro-Surinaamse families en bi-culturele stellen kunnen intergenerationele dynamieken/patronen een rol spelen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gebroken gezinnen of van bepaalde ziektebeelden in de familie. Samen brengen we deze in kaart, vervolgens bespreken we wat jij/jullie kunnen doen om deze patronen te doorbreken. 
     
  4. Omgaan met discriminatie en vooroordelen: Het omgaan met discriminatie, vooroordelen en micro-agressies kan emotioneel belastend zijn. Het kan zorgen voor mentale problemen en kan een grote impact hebben op jouw zelfbeeld. In mijn praktijk bied ik jou een veilige ruimte om deze ervaringen te bespreken. We bespreken samen hoe jij strategieën kan ontwikkelen om ermee om te gaan en de impact ervan op jouw individuele welzijn en op jouw relatie te verminderen.

  5. Versterken van zelfzorg en veerkracht: In mijn praktijkruimte zie ik dat mijn cliënten weinig aandacht besteden aan zelfzorg zij minder goed om kunnen gaan met de uitdagingen die op hun pad komen. Als je steeds maar aan het overleven bent of van de ene naar de andere uitdaging gaat, is het een uitdaging om goed voor jezelf te zorgen. Daarnaast zien veel cliënten van mij zelfzorg als een egoïstische daad, omdat ze hebben geleerd om zichzelf op te offeren voor de ander. Ik kan je tools en strategieën aanreiken zodat de zorg voor jezelf wordt vergroot en help ik je met het ontwikkelen van een gezonde manier om met de uitdagingen van het leven om te gaan.


Het vinden van de juiste therapeut is een belangrijke stap.  Neem de tijd om iemand te vinden die aansluit bij jullie behoeften en die ervaring heeft met het werken met bi-culturele stellen en Afro-Surinamers. Jullie verdienen de juiste ondersteuning en begeleiding. 

Als je meer wilt weten of als je op zoek bent naar een therapeut, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we werken aan het bevorderen van jullie welzijn en het versterken van jullie relatie(s).

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Therapie voor bi-culturele stellen en Afro-Surinamers
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL