Zitten jullie vast in jullie negatief patroon?
september 23, 2020
Heb je een open of een gesloten houding?
september 25, 2020
Zitten jullie vast in jullie negatief patroon?
september 23, 2020
Heb je een open of een gesloten houding?
september 25, 2020

Q&A met Sharon van Ibalansz

 
 • Heeft Ibalansz een BIG registratie?

Nee, Ibalansz heeft geen BIG registratie. Ibalansz is een praktijk voor coaching en relatietherapie. Als eigenaar van Ibalansz heb ik geen para-medische opleiding genoten waardoor ik een BIG registratie nodig heb.

 • Wanneer zou ik moeten kiezen voor individuele coaching of relatietherapie?

Je kan voor verschillende redenen kiezen voor individuele coaching, ook als je een partner relatie hebt. Bij de individuele coaching sta jij als persoon centraal. De behandeling is gericht op jouw hulpvraag. Indien er sprake is van een partnerrelatie kan het zijn dat jouw partner (uiteraard met jouw toestemming) een keer kan worden uitgenodigd om een sessie bij te wonen. 

Je kiest als stel voor relatietherapie als je beiden iets wil veranderen aan jullie relatie en jullie beiden er ook van overtuigd zijn dat de problemen/klachten zijn ontstaan door jullie beiden en dat jullie ook invloed kunnen uitoefenen op het verbeteren van jullie relatie.

 • Hoe kom ik erachter of Ibalansz een match is voor mij?

Omdat Ibalansz het van belang vindt dat er een match is en Ibalansz ook is wat je zoekt, vindt er eerst een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar wat de hulpvraag en/of hulpvragen zijn. Aan de hand van de hulpvraag/hulpvragen wordt er gekeken of Ibalansz de juiste behandeling kan bieden. Indien dit niet het geval is, zal Ibalansz samen met de cliënt(en) kijken naar wie Ibalansz de cliënt(en) kan doorverwijzen die wel de juiste behandeling kan bieden.

 • Wat als er geen klik is met de therapeut? 

Ibalansz vindt het belangrijk dat de cliënt zich prettig voelt. Zoals al eerder aangegeven is het kennismakingsgesprek gratis. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat er dan meer zicht komt of Ibalansz de juiste behandelplek is voor de klacht. Maar ook of er sprake van een klik is tussen de cliënt en Ibalansz. Ibalansz vindt het belangrijk dat de cliënt zich prettig en veilig voelt. Er worden immers intieme zaken besproken en je veilig voelen staat hoog in het vaandel bij Ibalansz.  Ibalansz geeft de cliënt om deze reden, na het kennismakingsgesprek, ook bedenktijd. De cliënt kan dan niet alleen reflecteren over de match, maar vooral ook reflecteren of de cliënt zich tijdens het gesprek prettig, veilig en gehoord heeft gevoeld. Indien dit niet het geval is, zal Ibalansz samen met de cliënt op zoek gaan naar iemand die wel bij de cliënt past.

 • Hoe zit het met de geheimhouding?

Ibalansz heeft een geheimhoudingsplicht en zal, zonder toestemming van de cliënt, nooit informatie delen met anderen.

 • Waar kan Ibalansz mij het beste mee helpen?

Ibalansz kan je het beste helpen als je individuele en/of relatieproblemen hebt. Dit hoeven niet alleen partner relatieproblemen te zijn. Ook als er sprake is van (lichte) somberheidsklachten, levensfase overgangen en zingevingsvragen. Ibalansz heeft ervaring met het werken van thema’s zoals ontrouw en vorm geven aan ouderschap.

 • Hoe lang zal ik therapie nodig hebben?

Hoe lang jij/jullie therapie nodig hebben kan ik niet zeggen. Na het kennismakingsgesprek bekijken we eerst wat de frequentie van de therapie zal zijn. Na circa vijf sessies wordt er geëvalueerd of we nog op de goede weg zitten en/of eventuele doelen dienen te worden aangescherpt of moeten worden aangepast. Op deze manier kijken we naar wat er al beter gaat en wat er verder nog nodig is.

 • Wanneer kies ik voor relatietherapie en wanneer voor relatietraining?

Meestal adviseer ik stellen om voor de relatietraining te kiezen als er geen sprake is van heftige relatieproblemen, zoals bijvoorbeeld wel/niet bij elkaar blijven, trauma, vreemdgaan, ziekte etc. De relatietraining wordt in twee dagen gegeven (met een nazorggesprek) en is dus kortdurend. Relatietherapie beslaat een langer traject.

 • Moet ik na de sessie betalen?

Ja, na elke sessie stuur ik een factuur die ook middels IDEAL kan worden betaald.

 • Is er een pin aanwezig?

Nee, er is geen pin aanwezig.

 • Hoeveel kost een consult?

Ibalansz heeft meerdere consulten. Bekijk hier de tarieven.

 • Is er een vergoeding?

Relatietherapie wordt in principe niet vergoed. Ik ben lid in opleiding van de beroepsvereniging LVPW. Over circa twee jaar kan ik toetreden als lid. Dit zal dan voor de cliënt betekenen dat, mits de cliënt zelf een aanvullende verzekering heeft en relatietherapie in het pakket zit een (kleine) vergoeding kan ontvangen. Deze vergoeding dient de cliënt zelf aan te vragen bij de zorgverzekeraar.

 • Wat als ik niet goed Nederlands spreek, kunnen de gesprekken in een andere taal?

Bij Ibalansz kunnen de gesprekken ook in het Engels plaatsvinden. Ibalansz heeft meerdere stellen die tweetalig zijn, waarbij de gesprekken in het Engels plaatsvinden.

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Q&A met Sharon van Ibalansz
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL