Ik ben anders dan jij en jij bent anders dan ik.
juni 8, 2020
All the way from New York
juli 28, 2020

Online therapie, het nieuwe normaal?

 

Weseedo Programma

Het programma werkt vrij simpel. De cliënt(en) wordt door mij via het programma uitgenodigd. Op de afgesproken dag en tijdstip logt de cliënt in. Zodra de cliënt is ingelogd krijg ik een signaal dat de cliënt er is en vervolgens kan het gesprek beginnen. 

Een online gesprek is van dezelfde kwaliteit als van een face to face gesprek. Zolang beide partijen een goede laptop, microfoon van de laptop en camera hebben, verloopt het gesprek goed. Voordat het eerste online gesprek plaatsvindt stuur ik een e-mail naar de cliënt met wat instructies. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat ik de cliënt volledig in beeld kan zien. Als er sprake is van relatietherapie is het ook belangrijk dat beide partners goed verstaanbaar en zichtbaar zijn. 

Omdat het Weseedo programma veel functionaliteiten heeft kan ik bijvoorbeeld documenten delen met de cliënt, chatten en indien er overeenstemming en toestemming is van de cliënt, kan de sessie ook worden opgenomen. De cliënt vindt het online gesprek ook prettig. Ik kan, net als in de spreekkamer, de cliënt bijvoorbeeld bevragen op non-verbaal gedrag. 

Relatietherapie in New York

Ik zie de online therapie als een goed middel en kan nu zeker zeggen dat het net zo effectief is als een face to face gesprek. Ik heb relatietherapie met een aantal stellen die ik face to face nog nooit heb ontmoet. De online therapie zorgt er ook voor dat er geen landsgrenzen zijn. Zo, geef ik sinds een aantal maanden relatietherapie aan een Nederlands stel die wonen in New York.

Mocht je ondanks de versoepelde maatregelen wel behoefte hebben aan individuele of relatietherapie, maar wil je of durf je toch nog geen face to face gesprekken te voeren? Ik wil je bemoedigen om dan contact met mij op te nemen voor een gratis online kennismakingsgesprek. In het gesprek zullen we samen kijken naar wat jou of jullie hulpvraag is.

Gratis luisterend oor

Weet je nog niet of je therapie nodig hebt, maar wil je wel jouw verhaal kwijt? Dan kan je gebruik maken van het  gratis luisterend oor van 15 minuten. Vul het contactformulier in op de website en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
gdpr-image
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL