All the way from New York
juli 28, 2020
5 tips voor de thuis quarantaine!
september 23, 2020
All the way from New York
juli 28, 2020
5 tips voor de thuis quarantaine!
september 23, 2020

Meer scheidingen dit jaar... Wat zijn de cijfers sinds Corona?

 

Opeens moesten we samen met onze partner, kinderen, huisgenoten, etc. thuis werken. Zowel onze vrije tijd als ons werk werd samengevoegd. Veel veranderingen dus. Maar nu zijn wij benieuwd naar de effecten op alle gezinnen in Nederland.

Bron: eft.nl

Meer scheidingen dit jaar…

Dat vertelt Alexander Leuftink ons, voorzitter van vFas, in een interview met het AD. ‘De 40.000 echtscheidingen gaan we dit jaar zeker halen’ volgens Leuftink. Normaal zijn er gemiddeld 30.000 scheidingen. Pieken zien we normaal gesproken na de zomer- en kerstvakantie. Er wordt wel gehoopt nu de maatregelen zijn versoepelt dat het aantal echtscheiding-aanvragen zal dalen.

Scheidingen worden uitgesteld

Wat we tegenovergesteld aan deze cijfers zien is dat juist velen scheidingen zijn uitgesteld in de afgelopen maanden. Ons hoofd staat wel naar iets anders, de kinderen zijn thuis en er moet door werk ook veel worden geregeld. We gaan veel minder naar buiten en stellen daarom de scheidingen dus uit. 

Tijdens de lockdown ontvingen therapeuten minder verzoeken

In april werden er enquetes gehouden door EFT.nl waarvan de resultaten werden gebruikt tijdens een Tweede Kamerdebat over relaties en het Coronavirus. Kregen EFT therapeuten meer of minder verzoeken sinds de start van de lockdown? Hieruit kwam dat ruim 60% minder verzoeken binnen kreeg. Hiervan wordt gedacht dat dit kan komen door verlies van inkomsten waardoor een relatietherapie niet meer betaalbaar is. Een andere logische verklaring kan zijn dat we meer gefixeerd zijn geweest om simpelweg het gezin draaiende te houden in deze rare tijden.

Huiselijk geweld is toegenomen

Van deze cijfers zal iedereen schrikken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 1 op de 3 vrouwen wereldwijd te maken met fysiek of seksueel geweld, meestal gepleegd door hun partner… Maar door de Coronamaatregelen lijkt dat te groeien. Misschien heb je hier wel van gehoord maar in Nederland werd een codewoorde gelanceerd die mensen tegen een medewerker van de apotheek konden zeggen. Met dit codewoord werd dan Veilig Thuis ingeschakeld!

Meer stress door Corona in relaties

Onderzoeken die gedaan zijn waarbij de vraag werd gesteld wat voor effect Corona heeft op de relatie, werd met 50% beantwoord dat het een negatief effect heeft gehad. Het gekke daaraan was dat een kwart van de stellen het juist wel heel gezellig vond om samen met zijn of haar partner te werken vanuit huis. 19% gaf aan dat het virus inderdaad wel stress met zich meebrengt maar dat ze wel optimistisch zijn! 

Merk je dat je ondanks de versoepelde maatregelen graag met iemand zou willen praten over jouw gevoelens of samen praten over jullie gevoelens. Maak dan een afspraak met een therapeut die jou kan helpen. 

Bij Ibalansz helpen wij jou graag weer op weg en helpen we jullie om weer met elkaar in verbinding te komen. Je kunt een kennismakingsgesprek via onze website inplannen om te kijken of Ibalansz een match is voor jou/jullie. 

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Meer scheidingen dit jaar… Wat zijn de cijfers sinds Corona?
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL