Houd me vast in Coronatijd.
november 5, 2020
Wat betekent jouw nee?
december 22, 2020
Houd me vast in Coronatijd.
november 5, 2020
Wat betekent jouw nee?
december 22, 2020

Hoe overleven wij.... de feestdagen?

 

De stress van het hele land doorkruisen om familie te bezoeken, cadeaus kopen een bomvolle agenda en moeilijke familieleden kunnen z’n tol gaan eisen op jou en je partner. Dit hoeft niet alleen in jouw relatie te zijn maar kan natuurlijk ook op individueel gebied zo aan voelen.

Als relatietherapeut en individuele coach weten wij wel het één en ander over deze jaarlijkse discussies. Wij hebben een aantal tips opgeschreven die jou misschien dit jaar kunnen gaan helpen in deze oh zo mooie, maar voor sommige ook oh zo moeilijke tijd: 

TIPS voor de feestmaand:

  • Samen iets leuks doen: ondanks dat het drukke maanden zijn, vergeet niet om ook SAMEN nog wat leuke dingen te gaan doen. Dit hoeven geen grote gebaren te zijn maar denk eens aan de bioscoop of samen romantisch dineren. 
  • Helder communiceren: probeer duidelijk met elkaar te communiceren over de plannen van december. Het kan soms nogal hectisch zijn. Eerste kerstdag in Heiloo, tweede kerstdag in Diemen.. Probeer niet te communiceren via de whatsapp, ga hier gewoon even voor zitten. Pak jullie agenda’s erbij en praat met elkaar. 
  • Plannen: naast het helder communiceren kunnen we daaraan toevoegen dat het tijdens deze maanden belangrijk is om te plannen. Plan wanneer je waarheen gaat en belangrijker nog, plan tijd in voor elkaar! 
  • Gunnen: wilt jouw partner naar een sinterklaasborrel maar wil jij liever surprises maken met de familie? Hierbij is het belangrijk dat je jouw partner ook dingen gunt. Vind hij dit echt heel leuk? Probeer hier dan geen probleem van te maken. Je kunt aangeven dat je het jammer vindt, maar jij kan ook een leuke avond hebben zonder jouw partner! 
  • Botsende tradities: bij jouw gezin deden ze vroeger nooit aan kerstcadeautjes, maar bij die van jouw partner weer wel. Of het ene gezin wilt het liefst de hele dag spelletjes doen terwijl jij daar eigenlijk helemaal niet van houdt.. Of je elkaar nou in het midden ontmoet of het ‘t ene jaar op jouw manier doet en het volgende jaar zoals jouw partner zou willen: onthoud dat er niet één perfecte traditie bestaat. Misschien kunnen jullie wel een nieuwe eigen traditie bedenken?
  • Afstemmen van de cadeaus: de een toont zijn liefde met een doordacht en duur cadeau, terwijl de ander de eerste de beste winkel in duikt om een praktisch cadeau aan te schaffen. Voor sommige voelt het alsof de hoeveelheid geld die ze spenderen gelijk staat aan de liefde voor die persoon. Als je daarin als partners niet van tevoren afstemt wat jullie gaan doen kan dit nog wel eens een ruzie (of twee) veroorzaken. Het er van tevoren met elkaar over hebben kan hierbij helpen.

De laatste tip die we willen meegeven is dat het natuurlijk voor alle gezinnen, relaties en ook individuen een stressvolle periode kan zijn. Probeer voor jezelf soms eens even een stapje terug te doen. Overleg met de familie om i.p.v. voor iedereen een cadeau te moeten kopen, dit jaar te kiezen voor lootjes en dus maar één cadeau voor één iemand te hoeven kopen. Dit kan zorgen voor een stuk minder stress. Bedenk voor jezelf van tevoren hoe je deze periode minder stressvol kan maken en probeer te genieten!. 

Indien je merkt dat je er zelf niet uitkomt en graag ondersteuning zou willen van een coach of relatietherapeut, maak dan online een afspraak voor een kennismaking! Wij helpen jou graag!

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Hoe overleven wij…. de feestdagen?
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL