Transcultureel en systeemgericht werken
januari 15, 2024
De witte GGZ
maart 7, 2024
Transcultureel en systeemgericht werken
januari 15, 2024
De witte GGZ
maart 7, 2024

De lijst met zwarte psychologen en therapeuten

Sommige therapeuten vroegen zich op social media af of een dergelijke lijst nodig is, “In de therapiekamer zie ik geen kleur”, “We zijn allemaal mensen”. Ja, we zijn allemaal mensen, maar we zijn ook allemaal verschillend. En, die verschillen krijgen (soms) bij witte therapeuten geen aandacht, omdat “ze geen kleur zien”. Ik ben van mening dat er niets mis is met kleur zien. Als je zegt “ik zie geen kleur” dan ga je wat mij betreft voorbij aan een stuk van de client. Kleur zien is dus wel degelijk belangrijk.

Een aantal van mijn cliënten hebben eerdere ervaring(en) met witte therapeuten en geven aan dat de kleur en de culturele context geen aandacht heeft gekregen in het therapietraject. En, om die reden kiezen ze op een later moment bewust voor een zwarte therapeut. 

De lijst met de zwarte psychologen en therapeuten is wat mij betreft dan ook noodzakelijk zodat de zwarte cliënt weet dat mijn collega’s en ik er zijn en dat hij/zij zijn/haar eigen zwarte behandelaar kan kiezen. Wil je weten wie er nog meer op de lijst staan?  Hier is de link van de lijst met zwarte psychologen kinder (coaches)en therapeuten en andere professionals van kleur, met dank aan Jillian Emanuels. 

Klik hier

 

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
De lijst met zwarte psychologen en therapeuten
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL