Hoe start jij het nieuwe jaar?
januari 10, 2023
Mannen hebben ook gevoelens en emoties!
maart 2, 2023
Hoe start jij het nieuwe jaar?
januari 10, 2023
Mannen hebben ook gevoelens en emoties!
maart 2, 2023

Als de liefde er niet meer is…?! 5 tips die jullie kunnen helpen.

Herkennen jullie dit? Is dit hoe jullie relatie er nu uit ziet? Of deze situatie nu al een tijd speelt of dat er nu sprake is van een crisis. Weet dat jullie niet in deze situatie hoeven te blijven zitten. Ik geloof als relatietherapeut dat de problemen die jullie ervaren jullie kunnen overwinnen. 

In deze blog wil ik jullie graag wat tips geven over wat jullie kunnen doen als jullie je in deze situatie bevinden. Allereerst wil ik jullie geruststellen. Elke relatie heeft een periode en/of periodes dat het niet goed gaat in de relatie.

  1. Blijf met elkaar praten. En hier bedoel ik mee, praten vanuit kwetsbaarheid en niet vanuit boosheid, irritatie etc. Weten jullie dat achter de boosheid er vaak verdriet en angst achter zit? Omdat we het moeilijk vinden om ons kwetsbaar op te stellen naar onze partner laten we de boosheid zien en zeggen we niet hoe we ons echt voelen. Boosheid uiten is vaak makkelijker dan ons kwetsbaar opstellen. 

  2. Als je met elkaar praat, praat vanuit jezelf. Geef dus ik-boodschappen. “Ik voel me verdrietig, omdat…”. “Ik mis dat we…”. 

  3. Praat vanuit jouw eigen behoeftes wat heb je nodig? Bijvoorbeeld:  "Ik heb het nodig dat je mij een kus geeft als je binnen komt?” of   "Ik heb het nodig dat jij naar mij luistert als ik tegen je praat”.

  4. Vraag of jouw partner aan jouw behoefte kan voldoen? Kan jouw partner dit niet? Praat erover wat maakt dat jouw partner het niet kan. Misschien heeft jouw partner iets nodig voordat hij/zij jou iets kan geven. 

  5. Lukt het praten niet, omdat een van jullie of jullie beiden geëmotioneerd raken en daardoor niet goed meer kunnen luisteren? Stop het gesprek en spreek af wanneer het gesprek weer kan worden voortgezet, en houd je hieraan! Neem vervolgens de ruimte die er nodig is om weer tot rust te komen en probeer dan het gesprek weer verder voort te zetten.

 

Ik hoop dat deze tips jullie zullen helpen. Zijn deze tips echter niet voldoende en willen jullie de relatie verbeteren, neem dan contact met mij op.

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
Als de liefde er niet meer is…?! 5 tips die jullie kunnen helpen.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL