Hoe komt het dat een vakantie zo een heftige periode is voor een relatie?
juli 13, 2022
Heb je problemen en wil je dat die meteen worden opgelost?
september 7, 2022
Hoe komt het dat een vakantie zo een heftige periode is voor een relatie?
juli 13, 2022
Heb je problemen en wil je dat die meteen worden opgelost?
september 7, 2022

7 dingen die je moet weten als je in een interraciale relatie zit!

Hieronder geef ik een aantal tips die je kunnen helpen zijn als je in een interraciale relatie zit:

Je moet je op je gemak voelen om over je cultuur te praten

Net zoals je een partner zou vragen naar hun mening over het huwelijk, kinderen en waar te wonen, zou je ook hun benadering van raciale kwesties moeten begrijpen. Een manier om te beginnen, in het proces om een ​​nieuwe partner te leren kennen, is om enkele vragen te stellen, zoals: was de school waar je naar toe ging divers, heb je verschillende vrienden, heb je eerder interraciaal gedate en zo ja, hoe reageerde je familie?

Maak geen aannames over je partner op basis van hun ras

Hoewel dit misschien voor de hand liggend lijkt, is het de moeite waard om op te merken, omdat we allemaal stereotypen hebben, hoe verlicht we ook denken te zijn. Doe geen aannames. Jij en je partner hoeven het niet met elkaar eens te zijn, maar je moet weten waar ieder staat ​​en proberen elkaars standpunten te begrijpen.

Zorg voor een sterke basis

Door het bouwen aan een sterke basis kan je relatie nee-zeggers, maatschappelijke druk en (negatieve) inmenging van de familie weerstaan. Koppels mogen leren om als een team over dingen te praten en het gevoel creëren dat ze samen in de relatie zitten. Als de liefde sterk is en beide partners authentiek en kwetsbaar kunnen zijn dan kan je de reacties van de buitenwereld weerstaan.

Het kan handig zijn om anderen te kennen die ook een interraciale relatie hebben

Er kan een moment komen in je relatie dat vreugde omslaat in angst: zou hij mijn ervaring als kind van immigranten ooit echt begrijpen? Kan zij me echt steunen als ik (of onze kinderen) met racisme te maken kreeg? Zou hij me ooit echt kunnen 'snappen'? Of je nu iemand in je vriendengroep kunt vinden, via sociale netwerken of zelfs alleen maar relevante YouTube-video's kunt bekijken, het horen van mensen die zijn geweest waar je bent, kan als emotionele steun dienen.

Je voelt misschien een verhoogde verbondenheid met je eigen cultuur- en dat is oké

Zoals bij elke succesvolle relatie, kan je partner niet je alles zijn. Als je een interraciale relatie hebt, kunnen vrienden aan wie je jezelf kunt uiten zonder dat je jezelf hoeft uit te leggen, een welkome onderbreking zijn. Contact blijven onderhouden met jouw eigen groep vrienden en/of familie is dan ook belangrijk.

Je zult altijd blijven leren

Je deelt voedsel dat misschien nieuw is voor je partner, je vertaalt je taal voor hen tijdens familiebijeenkomsten en misschien leer je ze zelfs wat Racial Politics 101. Soms zie je het niet zitten. Maar blijf erbij; je geduld wordt beloond.

Als je partner je iets vraagt ​​dat beledigend aanvoelt, erken dan dat ze waarschijnlijk van een goede plek komen en leg dan uit waarom je een probleem hebt met de vraag. Ga en blijf vooral met elkaar in gesprek zodat jullie beiden van elkaar kunnen blijven leren.

 

Heb jij hulp nodig in jouw interraciale relatie?

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
7 dingen die je moet weten als je in een interraciale relatie zit!
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL