De kracht van… stilte
september 23, 2021
De kracht van… reflectie
oktober 18, 2021
De kracht van… stilte
september 23, 2021
De kracht van… reflectie
oktober 18, 2021

4 tips om zelfliefde te vergroten!

Daarbij zorgt het er ook voor dat je je eigen geluk leert te creëren. In dit artikel hebben we het over de betekenis van zelfliefde en geef ik tips die jou kan helpen om jouw zelfliefde te vergroten.

Ben jij geïnteresseerd in individuele therapie en hoe je stabieler in het leven kan staan. 

Zelfliefde uitgelicht

Volgens verschillende onderzoeken is aangetoond dat meer liefde voor jezelf en je lichaam daadwerkelijk je immuunsysteem versterkt! Alleen dit al moet een goede reden zijn om meer van jezelf te gaan houden toch?!

Er zijn heel veel verschillende begrippen als je op Google zoekt naar het begrip zelfliefde: 

  • Bij zelfliefde gaat het erom dat je op de best mogelijke manier voor jezelf zorgt, zowel fysiek als mentaal. Een voorbeeld van zelfliefde is als je een positief beeld hebt van jezelf, je vertrouwen hebt in jezelf en jouw plek in de wereld.
  • Het betekent dat je in je eigen kracht staat en vanuit deze positie op een vriendelijke manier met jezelf omgaat. En dat je zelf verantwoordelijk bent voor het creëren van je eigen geluk door onder andere respect voor jezelf te tonen en je gezondheid.
  • Zelfliefde betekent ook dat je jezelf accepteert, inclusief alle leuke en minder leuke kanten van jezelf. Maar ook dat je het verleden, heden en de toekomst accepteert zoals het is.
  • Zelfliefde is niet alleen van belang voor jezelf, maar volgens de Dalai Lama kun je pas echt liefde geven aan anderen als je in staat bent om eerst van jezelf te houden.

Wat is het niet?

Zelfliefde wordt soms ook wel eens verward met narcisme. Van jezelf houden betekent niet dat je ALLEEN maar aan jezelf denkt of dat je hier alleen maar op gefocust bent. Het betekent juist dat je goed genoeg in je eigen vel zit zodat je helemaal jezelf durft te zijn. Dit zorgt voor energie die je hebt voor jezelf, maar die je ook aan je omgeving kunt geven.

Wat als je een gebrek aan zelfliefde ervaart?

Zodra jij het gevoel hebt dat jij nergens goed genoeg voor bent, bij alles vooral denkt aan ‘ik kan dit niet’, ‘ik ben niet leuk genoeg’, etc. Dan zijn er heel veel dingen die je kunt doen, maar het belangrijkste is dat jij een manier vindt om die zelfliefde voor jezelf weer terug te vinden. Een manier om dit te doen is door te kiezen voor individuele therapie. 

Met individuele therapie helpen we je om stabieler in het leven te staan en leer je met obstakels om gaan, soms heb je hier hulp van buitenaf voor nodig.

Een aantal tips om zelfliefde te vergroten

  • Het is belangrijk dat je zelf gaat herkennen, of door hulp van een therapeut, wanneer je jouw zelfliefde aan het verstoppen bent. Met een therapeut kan je leren dit stemmetje in bedwang te houden of de vraag te stellen waarom denk ik op deze manier? Zo kun je er bewust voor kiezen om geen aandacht te besteden aan dit negatieve deel van jouw gedachten.
  • Schrijf in een dagboek wat een negatieve gedachte over jezelf is en schrijf hier altijd een positieve gedachte tegenover. Dit maakt het heel zichtbaar voor jezelf dat ondanks dat je misschien negatieve punten van jezelf hebt je daartegenover altijd ook iets positiefs hebt staan. Zorg dat je meer grip krijg op je gedachten. 
  • Individuele therapie is iets wat ik al eerder in dit artikel heb laten terugkomen, maar een belangrijk punt als je het mij vraagt. Het kan zijn dat je zelf niet meer door hebt dat jouw stemmetje jouw zelfliefde in de weg zit. Een therapeut kan hier doorheen prikken en jou helpen om weer op de goede weg te zitten.
 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
4 tips om zelfliefde te vergroten!
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL