De kracht van… solidariteit
maart 8, 2022
Wat is en doet een psychosociaal therapeut?
april 20, 2022
De kracht van… solidariteit
maart 8, 2022
Wat is en doet een psychosociaal therapeut?
april 20, 2022

10 manieren om de intimiteit in jouw relatie te vergroten!

 

Wanneer een relatie geen intimiteit heeft, kan het moeilijk zijn om deze in stand te houden. Als een niveau van verbinding ontbreekt, kan dit leiden tot gevoelens van eenzaamheid en wrok. Wanneer je je emotioneel intiem voelt met jouw partner, verhoogt dit je algehele welzijn. Als je merkt dat de intieme band met je partner niet is wat het ooit is geweest, lees dan verder voor 10 manieren om het niveau van intimiteit in je relatie te vergroten.

1. Probeer iets nieuws

Een dagelijkse routine kan je helpen om je veilig en comfortabel te voelen. Je weet wat je kunt verwachten en wat er gaat gebeuren. In een relatie kan dit een niveau van veiligheid bieden. Als je echter iets nieuws en onverwachts probeert, kun je de vonk weer aanwakkeren die jouw relatie interessant kan houden. Uit je comfortzone stappen en iets nieuws proberen kan stimulerend werken. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet. Wanneer je samen iets nieuws en anders doet, kan de opwinding die door de ervaring wordt gegenereerd stimulatie en verbinding creëren waardoor je je dichter bij elkaar voelt.

2. Haal herinneringen op!

Denk terug aan de goede tijden die jullie samen hebben gedeeld. Wanneer je een leuke ervaring bespreekt die je samen hebt gehad, helpt het je terug te brengen naar die tijd terwijl je je de emoties rond de gebeurtenis herinnert. Wanneer je herinneringen ophaalt aan plezierige ervaringen die je hebt gehad, herwin je enkele van de positieve gevoelens die verband houden met die ervaringen. Door herinneringen op te halen aan de positieve ervaringen, blijf je gefocust op wat er goed gaat in de relatie, wat de intimiteit kan verdiepen.

3. Raak elkaar meer aan

Lichamelijk contact helpt je om verbonden te blijven met je partner. Aanraking is de eerste van de zintuigen die zich ontwikkelt en is een essentieel onderdeel van een gezonde ontwikkeling. Aanhankelijke fysieke aanraking heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. De gezondheidsvoordelen zijn onder meer een verlaging van de bloeddruk en een verhoging van het bindingshormoon oxytocine. Dit geldt zowel voor de persoon die wordt aangeraakt als voor degene die aanraakt. Besteed meer tijd aan het aanraken van elkaar om jouw niveau van intimiteit te vergroten.

4. Plan seks in

Maak van seks weer een prioriteit. Hoe onromantisch het ook mag lijken, het leven kan je seksuele connectie in de weg staan ​​als het niet op het schema staat. Als je na een lange dag in bed kruipt, is slapen soms het enige waar je aan denkt. Het is gemakkelijker om zonder seks door het leven te gaan als je niet de gewoonte hebt om het te doen. Als het echter deel uitmaakt van de geplande routine, blijft de intieme band die je krijgt door seksuele intimiteit een belangrijk onderdeel van je relatie. Wanneer je regelmatig geplande seksuele intimiteit aangaat, is de kans groter dat je ook openstaat voor meer spontane seksuele ontmoetingen.

5. Blijf verbonden

Blijf de hele dag in contact met je partner. Sms elkaar, laat kleine briefjes achter voor je partner en laat hem weten hoe je dag verloopt. Begrijp hoe jouw partner zijn dag doorbrengt en deel ook jouw ervaringen. Breng 's avonds samen tijd door. Bespreek dingen behalve de kinderen, klusjes en schema's. Wanneer je een sterke band voelt met je partner, zal je niveau van intimiteit verbeteren.

6. Toon waardering

Alsjeblieft en bedankt zeggen kan een grote bijdrage leveren aan het helpen van je partner om zich gewaardeerd te voelen. Als je het gevoel hebt dat je partner je waardeert, is het makkelijker om de dagelijkse klusjes te doen die je huishouden helpen vlotter te laten verlopen. Wees specifiek en oprecht met je complimenten. Het gevoel dat je partner je waardeert, helpt de band tussen jullie te versterken.

7. Ga op een date

Ga op een date buitenshuis met je partner. Maak tijd om samen met je partner te zijn in een andere omgeving waar de focus op elkaar kan liggen. Wanneer je thuis bent, kan er veel afleiding zijn van kinderen, werk of klusjes. Zonder alle inmenging van buitenaf, kun je je concentreren op het genieten van elkaar en samen plezier maken. Door samen op date te gaan, blijft de focus op jullie connectie als koppel.

8. Wees kwetsbaar

Om je volledig geaccepteerd en begrepen te voelen is het belangrijk dat jij  je kwetsbaar kan opstellen. Kwetsbaar zijn kan ongemakkelijk zijn, vooral in het begin of later in de relaties als er tijdens de relatie kwetsuren hebben plaatsgevonden. Probeer  je gevoelens, je zorgen, je angsten, je opwinding en je dromen met elkaar te delen. Het is van belang dat je je  best doet om die ongemakkelijke gesprekken te voeren die jij/jullie vaak proberen te vermijden. Laat je partner dus weten wanneer je je gekwetst of onzeker voelt in je relatie. De intimiteit met je partner zal daardoor toenemen.

9. Heb een leven buiten je relatie

Hoewel je relatie een prioriteit moet zijn als je je intimiteit wilt vergroten, zal het respecteren van je individuele behoeften je een betere partner maken. Wanneer je jouw individuele behoeften ontkent, of alleen op jouw partner vertrouwt om ze te bevredigen, zet je jouw relatie op een afgrond. Als je vervuld bent op andere gebieden van je leven, heb je meer te geven aan je relatie. Breng tijd door met vrienden en doe aan hobby's en activiteiten waar je gepassioneerd over bent. Als je iets in je leven hebt waar je enthousiast van wordt en voedt buiten je relatie, kun je je enthousiasme delen met je partner, wat je kan helpen dichterbij te komen.

10. Steun je partner

Wees er voor je partner als ze je nodig hebben. Als ze om hulp vragen, laat ze dan weten wat je wel en niet kunt doen om te helpen. Laat weten dat je er bent. Wees een goede luisteraar. Gebruik basis communicatievaardigheden en herhaal wat je ze hoort zeggen, zodat ze zich gehoord voelen. Leg je telefoon neer, beperk andere afleiding en geef je partner je onverdeelde aandacht. Moedig je partner aan en wees betrouwbaar. Als je partner het gevoel heeft dat je er voor hem of haar bent en hij of zij op je kan rekenen, kan dat de band tussen jou en je partner versterken.

Er is sprake van een sterke relatie als koppel wanneer emotionele en fysieke intimiteit een prioriteit is. Als de bovenstaande tips niet effectief zijn, of als er andere relationele problemen zijn die intimiteit verstoren, kan relatietherapie helpen. Het is de moeite waard om de intimiteit van je relaties te verbeteren, omdat het je verbinding en je algehele individuele welzijn kan verbeteren.

 

Maak een afspraak


Via onze website kun jij gemakkelijk online een afspraak maken. Onze praktijk bevindt zich in Hilversum.
 
 
 
10 manieren om de intimiteit in jouw relatie te vergroten!
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door uw gebruik van deze website voort te zetten, stemt u in met dit gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.
Lees meer
nl_NL